Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
B024051B02   Trobades amb les Ciències Experimentals: la vinya i el vi
2017-2018   Intercanvi d'experiències. Primària-Secundària
  
   7/2/2018 - 28/2/2018 (6 hores) de 18:00h a 20:00h
   CdA CdA del Bages
   La Culla s/n (Casa de Natura) (Manresa) 
  
Format   Presencial
Organització   Servei Educatiu Bages
  
  
  
Inscripció   09/01/2018 - 19/01/2018
  
Descripció i   Metodologia:   Intercanvi d’experiències per donar idees i recursos de forma pràctica per treballar les ciències experimentals.
  
Objectius   Facilitar el treball experimental als docents.
  
Continguts   Dia 7-2-2018 La vinya i el vi a la Culla

A càrrec de l’equip del Camp d’Aprenentatge del Bages
Nivell: Primària i secundària
Lloc: Casa de la Culla (Manresa)

Es visitaran les parts de la masia de la Culla relacionades amb el procés d’elaboració del vi i la història de la vinya al Bages. Es donaran a conèixer alguns recursos per treballar aquest tema amb els alumnes:
- Construcció d’una maqueta de barraca de pedra seca
- Eines i feines de la vinya.
- Webquest de la Vall del Flequer
- Pedra Viva.

Dia 14-2-2018 Visita al celler Abadal

A càrrec de l’equip del Celler Abadal, la DO Pla de Bages i del Camp d’Aprenentatge del Bages
Nivell: Primària i secundària
Lloc: Celler Abadal (Horta d’Avinyó)

Visitar al celler Abadal, com a possible celler per a ser visitat amb les escoles, per tal de conèixer com es fa el vi a l’actualitat i comparar-lo amb com es feia antigament. Des de la DO Pla de Bages ens explicaran què és una DO i per a què és important que es reconegui la DO Pla de Bages.
Acabarem amb un tast dels vins del celler.

Dia 28-2-2018 Analitzem el vi al laboratori

A càrrec de l’equip del Camp d’Aprenentatge del Bages.
Nivell: Secundària
Lloc: Casa de la Culla (Manresa)

Al laboratori de la Culla farem diferents experiments per a conèixer les propietats del vi:
- Observació dels graus brix del most i probable grau d’alcohol
- Destil•lació del vi per a poder-ne conèixer el grau d’alcohol
- Valoració de l’acidesa del vi amb NaOH i blau de bromitol
- Observació de llevats
  
Formador/a   Equip del CdA del Bages i la D.O. Pla de Bages
  
Avaluació   Satisfacció de les persones en relació amb el disseny i el desenvolupament de l’activitat
formativa i percepció de transferibilitat. (Nivell 1)
  
Requisits de  certificació   Assistència a les 3 sessions formatives.
  
E-mail   crp-bages@xtec.cat
  
  
Calendari  
 Sessió 1   dimecres   07/02/2018   1800   2000 
 Sessió 2   dimecres   14/02/2018   1800   2000 
 Sessió 3   dimecres   28/02/2018   1800   2000 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent