B024051B02 |
Trobades amb les Ciències Experimentals: la vinya i el vi |
2017-2018 |
Intercanvi d'experiències. Primària-Secundària |
|
|
|
7/2/2018 - 28/2/2018 (6 hores) de 18:00h a 20:00h |
|
CdA CdA del Bages |
|
La Culla s/n (Casa de Natura) (Manresa)  |
|
|
Format |
Presencial |
Organització |
Servei Educatiu Bages
|
| |
|
|
| |
Inscripció |
09/01/2018 - 19/01/2018 |
|
|
Descripció i Metodologia: |
Intercanvi d’experiències per donar idees i recursos de forma pràctica per treballar les ciències experimentals.
|
| |
Objectius |
Facilitar el treball experimental als docents.
|
| |
Continguts |
Dia 7-2-2018 La vinya i el vi a la Culla
A càrrec de l’equip del Camp d’Aprenentatge del Bages
Nivell: Primària i secundària
Lloc: Casa de la Culla (Manresa)
Es visitaran les parts de la masia de la Culla relacionades amb el procés d’elaboració del vi i la història de la vinya al Bages. Es donaran a conèixer alguns recursos per treballar aquest tema amb els alumnes:
- Construcció d’una maqueta de barraca de pedra seca
- Eines i feines de la vinya.
- Webquest de la Vall del Flequer
- Pedra Viva.
Dia 14-2-2018 Visita al celler Abadal
A càrrec de l’equip del Celler Abadal, la DO Pla de Bages i del Camp d’Aprenentatge del Bages
Nivell: Primària i secundària
Lloc: Celler Abadal (Horta d’Avinyó)
Visitar al celler Abadal, com a possible celler per a ser visitat amb les escoles, per tal de conèixer com es fa el vi a l’actualitat i comparar-lo amb com es feia antigament. Des de la DO Pla de Bages ens explicaran què és una DO i per a què és important que es reconegui la DO Pla de Bages.
Acabarem amb un tast dels vins del celler.
Dia 28-2-2018 Analitzem el vi al laboratori
A càrrec de l’equip del Camp d’Aprenentatge del Bages.
Nivell: Secundària
Lloc: Casa de la Culla (Manresa)
Al laboratori de la Culla farem diferents experiments per a conèixer les propietats del vi:
- Observació dels graus brix del most i probable grau d’alcohol
- Destil•lació del vi per a poder-ne conèixer el grau d’alcohol
- Valoració de l’acidesa del vi amb NaOH i blau de bromitol
- Observació de llevats
|
| |
Formador/a |
Equip del CdA del Bages i la D.O. Pla de Bages
|
| |
Avaluació |
Satisfacció de les persones en relació amb el disseny i el desenvolupament de l’activitat
formativa i percepció de transferibilitat. (Nivell 1)
|
| |
Requisits de certificació |
Assistència a les 3 sessions formatives.
|
| |
E-mail |
crp-bages@xtec.cat
|
| |
|
|
Calendari |
Sessió 1 |
dimecres |
07/02/2018 |
1800 |
2000 |
Sessió 2 |
dimecres |
14/02/2018 |
1800 |
2000 |
Sessió 3 |
dimecres |
28/02/2018 |
1800 |
2000 |
|
| |